RiksTele – Fulsälj och falska stämplar

RiksTele är ännu ett företag som per telefon kontaktar företagare och utger sig för att vara ”den stora telefonkatalogen”, och därmed anspelar på att vara Eniros katalog.  Därefter kontrollerar de att era kontaktuppgifter stämmer. Ett tag senare erhåller man en fakturera i posten på 1995kr + reklamskatt och moms för att vara med på Gula Sidorna i deras katalog. Betalningsvillkor är 10 dagar.

RiksTele är en enskild firma och personen bakom är samma som bakom FöretagsTele (TLT Förlag) som vi skrev om både 17/3 och 5/5.
Inget av bolagen har F-skatt trots att så uppges på fakturan.

Vad som gör RiksTele så speciellt är att om man inte betalar fakturan så får man en påminnelse ganska snabbt – stämplad av Intrum Justitia. Detta skrämmer nog de flesta att betala, då Intrum är ett seriöst och ett av Sveriges största inkassobolag.
Intrum Justitia har dock inget samarbete med varken RiksTele eller TLT Förlag, utan de har antingen kommit över en av deras stämplar eller gjort en kopia. Oavsett vilket så använder dem den utan tillstånd.

Har ni fått en faktura från RiksTele eller FöretagsTele och behöver hjälp att bestrida den, kontakta vår kundtjänst.

Uppgifter om företaget:
RiksTele
Box 4028
722 12 Västerås

Org-nr: 840221-xxxx

TEL: 021-444 48 03
BG: 321-7791


Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag