Gula Sidorna – Kopia på Eniro’s logotype – Einiro

VARNING! En snarlik kopia på Eniro-logotypen används nu på ett utskick från Gula Sidorna, utskicket är inte från Eniro utan från Einiro – Infomedia i Bromma, som överlåtit faktureringen åt Myrstedt & Co. Fakturan avser standardinförande på internet  för 795kr + moms, alltså totalt 994kr. På vilken sida framgår inte. Däremot så står det att om man inte betalar så plockas uppgifterna bort från hemsidan, då ”ingenting hos oss längre är gratis”. Eftersom det inte står ingenstans var uppgifterna kommer att publiceras, alltså vilken sida som avses, så antar man ju att det är på www.gulasidorna.se, men så är det inte. Sidan som man kommer att publiceras på beräknas starta 2010-10-31 enligt villkoren. Annonseringen gäller i 12 månader. I Avtalsvillkoren på baksidan kan man läsa att ”Notera dock att avtalet inte förnyas per automatik”.

Logotypen som används är nästan identisk med den som Eniro använder, med skillnaden att de lagt till ett extra i, så det står Einiro. Även i texten ser den som läser noggrant att det står Einiro och inte Eniro.

Fakturan är bara ett erbjudande, så man behöver inte betala om man inte vill. Med detta utförandet är vi dock rädda att väldigt många kommer att betala i tron om att det är Eniros Gula Sidorna det handlar om.

Infomedia i Bromma är en enskild firma, vars ägare sitter med i Styrelsen för såväl Wenton AB, som har minst sagt ansträngd ekonomi, samt sedan 7/4-2010 även i styrelsen för Myrstedt & Co AB.

Telefonnumret som anges, 010-101 03 63 går till något som heter företagsguiden.

Uppgifter om Myrstedt & Co :
Box 1219
114 79 Stockholm
Org-nr: 556802-1074

BG: 610-0366

UPPDATERING 2010-06-11:
De första fakturorna vi fick in hade en svartvit kopia av Eniros logotype. På de senaste fakturorna har de tagit steget fullt ut och lagt upp logotypen i färg.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag