Princita kb

Varning för domänregistreringsbolag! Medlemmar har blivit uppringda av olika domänregistreringsbolag, senaste vi hörde var angående Princita KB.  Oftast hävdar de att någon annan är på väg att registrera ert domän fast med ändelsen .com .org .biz. net .nu .info osv… men eftersom man redan står som domänägare med ändelsen .se så får man förtur att registrera sin domän under alla de ovan nämnda toppdomänerna.

I praktiken handlar det om att en kund som går in på nisseskakel.com automatiskt hamnar på nisseskakel.se, medan Nisse, om han inte köper av domänregistreringsbolaget, tappar de kunder som knappar in nisseskakel.com då det kan ligga en annan kakelfirma där.

Att köpa domännamnen via ett sådant här bolag kostar runt 2000kr per domän (.com .org .biz osv..), och man binder sig på tio år.

Att köpa domännamnen med ompekning (vidareslussning) själv på internet hos oberoende leverantör går på några hundralappar.

Vi vill uppmärksamma om att det är väldigt ovanligt att något annat bolag är på väg att registrera ert domän fast med annan ändelse, eftersom de då skulle uppstå samma problematik för dem.

Exempel på andra bolag som sysslar med samma verksamhet på liknande tillvägagångssätt är:  Svenska IT registret, Colvento IT, IT-verket, IT-registret.

Ring Förenade Bolag