Kontorsgrossisten AB

Kontorsgrossisten AB
Fakturaliknande erbjudande i omlopp lagom till sommaren!

Det hela är en klassisk variant av faktura/erbjudande-bluffen, dvs när någon skickar ett erbjudande som är utformat som en faktura. Syftet är då givetvis att så många som möjligt ska betala av  ”fakturan” och inte lägga märke till att det bara är ett erbjudande. Fakturan märks med ordet ”Erbjudande” just för att utställaren på så sätt ska ha ryggen fri, det är ju inte någon luftfaktura längre utan ett erbjudande utan betalningsplikt.

Vid inbetalning ingår kunden avtal om en tillsvidareprenumeration på rengöringsmedel (benämns dock på fakturan som kontorsmaterial).

På fakturan står:
”Prenumerationsperioden uppgår till 3 månader och förlängs i ytterligare 2 månader om den inte sägs upp. Produkten kommer att tillsändas kunden en gång per prenumerationsperiod till samma pris som angivet i detta erbjudande” dvs 2300kr + moms (red. anm).
Detta innebär att om man inte läser det finstilta, och därmed inte säger upp avtalet efter att ha betalt fakturan, så kommer man under en 5-månadersperiod att få 2 st dunkar rengöringsmedel för totalt 4600kr + moms. Visserligen en rabatt på 1200kr jämfört med att handla medlet på deras hemsida för 2900kr per 5l-dunk, men fortfarande ett bedrägligt sätt att lura till sig kunder på.


Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag